robriemer.nl

Welkom op de natuurfotografiewebsite van Rob Riemer

 

 
 
 

Mijn naam is Rob Riemer.

Ik ben geboren in 1945.

Tijdens mijn reizen als stuurman, ben ik gaan fotograferen om herinneringsplaatjes te hebben. Nadat ik met varen was gestopt, ben ik hobbymatig gaan fotograferen, eerst gedeeltelijk in zwart/wit met eigen donkere kamer, maar al gauw ook opnames van vogels en dan vanwege de kleur op dia's. Van vogels werd de interesse uitgebreid naar zoogdieren, voornamelijk hertachtigen. Vanaf midden jaren tachtig maakte ik, samen met mijn zwager, elke 2 jaar een fotoreis van een week eerst binnen Europa later en dat ook met mijn echtgenote buiten Europa.

Vanaf 2000 tot en met 2005 verbleven wij op Curaçao, en kwam de mogelijkheid er om onderwater te gaan fotograferen. Tevens ging ik van analoog naar digitaal.

De laatste tijd gaan de reizen niet meer ver en ben ik me meer gaan toeleggen op landschapsfotografie overdag en ook 's nachts.

Deze website zal een proeve van al deze afbeeldingswijzen geven van het begin, tot huidig.

Ik heb gefotografeerd met Nikon apparatuur tot 2019, toen ben ik voornamelijk vanwege het gewicht overgegaan op Micro 4/3 en gebruik ik Panasonic Lumix camera's met Leitz lenzen.

Ik hoop dat u veel plezier van mijn website beleeft!